חורף – הרוחות מנשבות, הקור חודר לעצמות והגשם לא מפסיק לרדת. האנשים שמעזים להסתובב ברחוב מתעטפים היטב היטב כדי לא למצוא את עצמם במיטה מצוננים וחולים.
הלוואי, וזה היה קורה עכשיו... לצערינו, בחוץ השמש קופחת ומזג האוויר מאפשר לפעמים חולצה קצרה. עם זאת, אנחנו חווים כעת פערים עצומים בין הלילה ליום כ-20 מעלות!! הפערים האלו מחייבים אותנו לשנות את לבושינו בשעות הלילה והבוקר, כדי להגן על עצמינו מפני הקור (וב"ה מפני הרוחות והגשם).
כשנכנסים לבניין בזמן שנושבת רוח סערה, ניתן לעתים לשמוע שריקות שיוצרת הרוח הקרה המצליחה לחדור דרך סדק קטן. אותו סדק קטן גורם לכך שגם בבניין המוגן תיווצר הרגשה של חוסר הגנה, וחוויה של רוח בגוף ובאוזניים השומעות את השריקות. בבניין די בהגפת חלון על מנת להחזיר את תחושת ההגנה.
כך גם בגוף: יש חלונות שניתן להגיף. אם חלונות אלו לא יוגפו, אזי בזמן חולשה או כשהקור והרוח חזקים מאוד, הקור עלול לחדור דרך הסדק ב'חלון'. מקרה דומה הוא לאחר פעילות גופנית והזעה, במקרה זה קיימת תחושה של חוסר הגנה (כי ה"חלונות" בגוף אינם סגורים היטב), ואז יציאה אפילו לרוח קלה עלולה לגרום לצינון. סדקים כאלה נמצאים בגוף באזור העורף והצוואר ואף בגב התחתון. שני מקומות אלה 'מועדים לפורענות'. הסינים מתארים זאת כחדירה ממשית של הקור לגוף (אמנם לא לאיברים הפנימיים אלא לחלקים החיצוניים של הגוף – בין השרירים לעור). לכן, לא מדובר רק בשריר תפוס שיש לשחררו למשל עקב מאמץ, אלא בקיומו של צורך "לגרש" את הקור החוצה על-מנת לחוש טוב יותר.
הקור, הרוח או הלחות שחדרו לגוף מעכבים את התנועה התקינה בגוף. תופעה זו מכונה ע"י הסינים "סטגנציה" ב"צ'י". מהו הצ'י? ניתן להגדיר את הצ'י כאנרגיה, אך יהיה יותר נכון לומר שהוא בא לבטא את התנועה שביצור חי ובהוויה כולה. אותה תקיעות גורמת בסופו של דבר לכאב במקומות בהן היא קיימת. במקרה המתואר לעיל מדובר בעורף "תפוס" ובכאב ראש אקוטי באוקסיפוט – החלק האחורי של הגולגולת (מקום קשר התפילין).
על-מנת להבריא יש לגרום לַתנועה החופשית בגוף לחזור לסידרה וזאת ע"י "גירוש" הרוח, הקור או הלחות. מסאז', מתיחות, חימום וייזוע מסייעים בכך.
- מסאז' – ישנן כמה נקודות עיקריות שניתן לעבוד עליהן. עם זאת, כל אזור הצוואר והשכמות "ישֹמח" לקבל כמה לחיצות ממטפל כלשהו, ואפילו מהאדם עצמו. אחד האזורים העיקריים הוא אזור בסיס הגולגולת מתחת לעצם האוקסיפוט. בסינית מכונה אזור זה "קו הרוח", כיוון שמגע או דיקור באזור זה יכול "לגרש רוח" (אל דאגה לא מדובר בדיבוקים ורוחות שמיימיות, אלא ברוחות ארציות לחלוטין...). עיינו בתמונות ובהסברים כיצד למצוא נקודות אלו.
- מתיחות – ב"ה נפרסם בשבוע הבא קישור בו תוכלו לראות דוגמאות למתיחות באזור העורף והצוואר שיכולות לסייע לבעיה זו.
- חימום – מקלחות חמות, בקבוק חם, מסאז' עם שמן זית.
- ייזוע – ה"רוח" שחדרה נמצאת לפי הסינים באזור שבין העור לשרירים, ותקועה שם. כדי להוציאה יש לפתוח את נקבוביות העור ולאפשר לה "לפרוס כנפיים ולעוף" [1]. זאת על-ידי ייזוע של הגוף. מומלץ לשתות תה חם בתוספת אחד או שלושת הדברים הבאים: 1. מקל קינמון. 2. ציפורן. 3. הל. קצת ארק גם לא יזיק...
כיצד לבצע את המסאז'?
נתחיל במסאז' באזור השכמות והכתפיים. נעלה לאזור הצוואר ונרכך בעדינות את הנוקשות. כדי להגיע לאזור "קו הרוח" ובמיוחד לנקודה העיקרית (הנקודה העשרים במרידיאן המשוייך לכיס המרה שנקרא גם "היאנג הגדול") נתפוס את השרירים משני צידי עמוד השדרה.
נעלה עם הידיים מעלה עד שנרגיש שהגענו לעצם הגולגולת (האוקסיפוט).
זוהי הנקודה המדוברת, שהיא יותר אזור בקוטר של אגודל מאשר נקודה ספציפית. ניתן לאשש שהגענו למקום על-ידי כיפוף של הראש קדימה כשהידיים נשארות במקום. בזמן כיפוף הנקודה מתרחבת מעט ונוצר שקע גדול יותר.
משם אפשר להניע את האצבעות גם לצדדים ולהמשיך לאורך כל הקו עד לאזור האוזן.
ברשומה זו סיימנו סדרה של חמישה מאמרים בנושא כאבי ראש. פניות נוספות בנושא יתקבלו בברכה.
בעוד שבועיים נחל בסדרה חדשה ב"ה, אם יש נושאים נוספים שמעניינים אתכם, אתם מוזמנים לפנות אלי באימייל או בטלפון ובלנ"ד אשתדל לעסוק בכך.
1]] "הפה שאסר הוא הפה שהתיר" – כפי שנאמר לעיל, פעמים רבות חדירת הקור מתרחשת לאחר מאמץ גופני שבעקבותיו הנקבוביות נפתחות והזיעה יוצאת. לאחר תום הפעילות הגופנית החום והזיעה כבר לא יוצאים החוצה דרך הנקבוביות, אך הן פתוחות ועלולים לחדור דרכם פנימה, הרוח והקור.